Almina Karić i Kerim Mustafić novi stipendisti Andalusa

Udruženja “Andalus” iz dana u dan piše lijepe priče u našem gradu društveno korisnim radom, stipendiranjem učenika i studenata, dijeljenjem prehrambenih paketa socijalnim slučajevima i na mnoge druge načine.

Jučer su potpisani ugovor sa novim stipendistima, a riječ je o učenicima osnovnih škola, Almini Karić i Kerimu Mustafiću koji dolaze iz Čelebića.

“Almina je učenica IV. razreda osnovne škole u Čelebićima. Odlična je učenica i mi smo odlučili da nagradimo njen trud. Pored škole, Almina ide na kurs Engleskog jezika i likovnu sekciju. Voljela bi biti učiteljica.
Kerim Mustafić je učenik VIII. razreda osnovne škole u Čelebićima. Vrlo dobar je učenik. Planira upisati medresu. Kerim aktivno trenira fudbal u FK Klis.

Nadamo se da će im ova stipendija biti od pomoći, podstrek da budu još bolji, da će biti poslušni svojim roditeljima, dobar primjer ostalim učenicima, i da će unapređivati stanje u našem društvu.

Posebnu zahvalnost dugujemo upravi firme Hidro Invest, na čelu sa Selma Halilović, koja je zajedno sa svojom sestrom Senkom Šehić donator ovih stipendija. ” – navode iz Andalusa

Previous Post

Za izgradnju cesta u FBiH 147,6 miliona KM: Pogledajte gdje će se sve graditi

Next Post

NU Konjic: Večeras premijera filma “65”

Related Posts