Večeras promocija knjige “Alija Izetbegović – ZVANIČNO I NEZVANIČNO”

Šefko Hodžić (FENA/Hazim Aljović)

Večeras će se od 18 sati u Bosanskoj sobi Narodnog Univerziteta u Konjicu održati promocija knjige Šefke Hodžića, novinara i ratnog reportera nezavisnog lista “Oslobođenje” pod nazivom “Alija Izetbegović – ZVANIČNO I NEZVANIČNO”.

Knjiga “Alija Izetbegović zvanično i nezvanično” novinara i ratnog reportera “Oslobođenja” Šefke Hodžića predstavljena je danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Knjiga sadrži brojne tekstove što ih je Hodžić napisao kao novinar, ali i one nastale nezvanično u razgovoru sa Izetbegovićem.

Šefko Hodžić (1945.) radio je kao novinar u mnogim redakcijama. Kao ratni reporter “Oslobođenja” Hodžić je, od 1992. do 1995. godine, objavio više stotina izvještaja i reportaža sa ratišta iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine. Snimio je i brojne ratne fotografije. Proglašen je ratnim reporterom za 1992. godinu, a 1996. dobio je Plaketu Armije RBiH – najviše armijsko priznanje za civile, te nagradu lista “Oslobođenje” – “30. avgust” za četverogodišnje izvještavanje sa bh. ratišta.

Promociju u podržali:

Grad Konjic, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Konjic, NU Konjic

Saznajem.ba

Previous Post

BiHAMK: Jednom trakom u smjeru Jablanica Mostar; lanci za Blidinje obvezni !

Next Post

MUP HNK SE OGLASIO NAKON NESREĆE U KOJOJ SU POVRIJEĐENE BEBA (1) I DIJETE (5)

Related Posts