Autoceste pozivaju stanovnike Konjica i Mostara na javnu raspravu !

Federalno ministarstvo okoliša i turizma Sarajevo, u skladu s člankom 40.stav (5) Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine Federacije BiH, broj: 15/21), poziva stanovnike grada Konjica, grada Mostara kao i sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da sudjeluju u javnoj raspravi u postupku ocjene Studije o utjecaju na okoliš za investitora Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar, za projekat Izgradnje poddionice na koridoru Vc Konjic (Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever Prva javna rasprava održat će se u prostorijama Grada Mostara – sala gradskog vijeća, dana 10.05.2023. s početkom u 11 sati Druga javna rasprava održat će se u prostorijama Grada Konjica – općinska sala, dana 11.05.2023. s početkom u 11 sati.

Dnevni red:

Prezentacija zakonskog osnova u postupku ocjene SUO (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma) Prezentacija studije o utjecaju na okoliš (izrađivač SUO) Pitanja, diskusije, odgovori i objašnjenja Dokumentacija za predmetnu Studiju utjecaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – ulica Hamdije Čemerlića br 2, 71 000 Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba – Okolišne dozvole/javni uvid i javne rasprave.

Saznajem.ba/Bljesak.info

Previous Post

Druga osnovna škola Konjic organizuje Školski bazar u cilju pomoći učenicima i njihovim porodicama koji su u stanju socijalne potrebe

Next Post

Kraj susreta između Igmana i Veleža, podjela bodova u Mostaru

Related Posts