Musemić i “škakljivo” pitanje: “Ne znam, ne želim o tome pričati…”

Igman je napravio veliki korak ka opstanku u ligi nakon što je golovima Mirsada Ramića pobijedio direktnog rivala za opstanak, ekipu Leotara. Konačan rezultat na Gradskom stadionu u Konjicu glasio je 2:0. 

Dvostruki strijelac za veliki trijumf Igmana nad Leotarom bio je Ramić koji je oba puta mrežu gostiju iz Trebinja tresao u drugom poluvremenu.

“Znali samo da će Leotar pokuašti nešto iz tranzicija. Imali su šansu preko Aćimovića, prvo poluvrijeme je bilo za zaborav. Napravili smo izmjenu, ubacili smo Bodula koji je imao temperaturu i na kraju mislim da smo zasluženo pobjedi”, rekao je Husref Musemić u prvoj reakciji nakon pobjede.

Trofejni stručnjak je u Igman doveden da ostvari opstanak. Kolege s Arenesporta je zanimalo da li je današnjom pobjedom osigurana elita i naredne sezone.

Uslijedio je odgovor Musemića koji je još jednom pokazao koliko je iskusan, ali i fokusiran na sve što slijedi.

“Ne znam, me želim o tome pričati, ostala su još tri kola, devet bodova je u igri. Najbitnije je da smo pobijedili”, kazao je jedan od najboljih trenera u historiji Premijer lige.

Sa druge strane trener Leotara Marko Maksimović se požalio na teške uslove u kojim rade njegove izabranice, ali se nada opstanku.

“Znali smo protiv kakve ekipe igramo, dobro su vođeni, sa puno vrhunskih pojedinaca. Sve je onako kako treba da bude. Tražili smo prilike iz kontri i polukontri. Imali smo neke situacije, preko Aćimovića, i neke povrede. Te su na stvari poremetile. Falilo nam je visine i to je Igman iskoristio.”

“Nemam šta momcima zamjeriti, znam da radimo i u koliko teškim uslovima radimo, međutim u posljednja tri kola trebamo dati sve od sebe da osiguramo opstanak.”

Sa sedam bodova u posljednja tri kola Igman je skočio na 8. mjesto i sada ima četiri boda viška u odnosu na zonu ispadanja, dok je Leotar ostao posljednji.

U narednom kolu Igman gostuje Veležu, dok će Leotar posljednji voz za opstanak hvatati na Policama protiv Tuzla Cityja.

Saznajem.ba/Sportsport.ba

Previous Post

Mirsad Ramić približio Igman prema ostanku u ligi

Next Post

Ronilački klub” Bosna” i Grad Konjic nastavljaju uspješnu saradnju s ciljem očuvanja prirodnih ljepota!

Related Posts