U Konjicu počinje 10. Festival glumca BiH

Otvaranje 10. Festivala glumca BIH bit će upriličeno večeras u 19:30 u kino sali Narodnog univerziteta Konjic

Publiku i ove godine očekuje bogat program pozorišnih produkcija kako iz BiH tako i susjednih zemalja. Festival će ugostiti devet pozorišnih produkcija iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, a bit će održani i off programi.

“U kontinuitetu, desetu godinu za redom slavimo glumca u gradu koji slavi teatar i poklanja dužno poštovanje i značaj prema onima koji su najznačajniji u dramsko-scenskom procesu, to jeste glumcima i glumicama. Konjic je pokazao javnosti BiH ali i širem regionalnom prostoru, da može biti najbolji domaćin Festivala koji je u samom nazivu, svojim ciljevima i svim onim što prati repertoarski, originalan na karti kulturnih događaja i manifestacija u BiH” izjavio je za radiokonjic.ba direktor Festivala glumca BiH Benjamin Mušinović.

Večeras će biti upriličeno svečano otvaranje 10. Festivala gluma BiH, nakon čega će nastupit članovi kazališta Lectirum iz Zagreba komedijom “Hotel nostalgija” u režiji Nine Kleflin. U komediji igraju: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Istu večer, u galeriji i foajeu NU Konjic bit će upriličen off program povodom desete godišnjice Festivala glumca BiH. Kroz zbirke forografija bit će prikazano devet godina Festivala glumca BiH.

(Saznajem.ba/ radiokonjic.ba)

Previous Post

U srijedu Javna rasprava za Projekt izgradnje poddionice na koridoru Vc Konjic(Ovčari) – tunel Prenj – Mostar sjever

Next Post

Mladić zaprijetio: “Bit će nezapamćen masakr i u Bihaću”

Related Posts