SREDNJA ŠKOLA KONJIC: Rezultati sportskih turnira!

U organizaciji profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja Srednje škole Konjic organizovani su školski turnir u fudbalu, košarci i odbojci, koji se tradicionalno održava svake godine te privlači veliku pažnju i zainteresovanost svih srednjoškolaca.

U kategoriji fudbala najbolje se pokazala ekipa Elektrotehničke škole, dok je u košarci najbolje rezultate imala ekipa Gimnazije.

Ekipa Gimnazije ostvarila je najbolje rezultate i u odbojci gdjie su osvojili prvo mjesto. Također, Medicinska škola ponijela je status najboljeg ženskog tima u odbojci.

Školsko takmičenje koje kod učenika izazove najviše pažnje, euforičnog raspoloženja i takmičarskog duha svakako su sportske igre koje tradicionalno organiziraju profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Adnan Džumhur, Samir Prevljak, Sanjin Džajić, Iner Alić i Amel Murtić.

Okupljeni timovi su ove godine svoje sposobnosti odmjerili u kategoriji fudbala, košarke i odbojke, a proces takmičenja okončan je u ponedjeljak, 20. marta 2023. godine.

Nakon odigranih finalnih utakmica, prvo mjesto u fudbalu osvojili su učenici ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE, dok su u košarci najbolji bili učenici GIMNAZIJE. U kategoriji odbojke status najboljeg muškog tima ponijeli su učenici GIMNAZIJE, a najboljih odbojkašica učenice iz MEDICINSKE ŠKOLE.

Značaj ovog takmičenja, između ostalog, ogleda se u podsticanju učenika na koordiniranu tjelesnu aktivnost, razvijanju sklonosti ka timskom radu, stvaranju zdravog takmičarskog okruženja ili razvijanju samopouzdanja. Sa željom da nastave ostvarivati uspjehe, pobjedničkim timovima iskreno čestitamo!” – navode iz Srednje škole Konjic

(Saznajem.ba)

Previous Post

SAUDIJSKA ARABIJA JE NAJVEĆI KUPAC ORUŽJA I MUNICIJE IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Next Post

Vijećnik o novcu za stadione: Umanjiti Veležu, prebaciti Zrinjskom

Related Posts